Hindeloopen 19 augustus 2017

  • 0
IMG_5034 (1)

Hindeloopen 19 augustus 2017

Hindeloopen 19 augustus 2017
Er staat een stevige bries, wanneer ik ’s morgens rond negen uur vanaf mijn camper bij de Watersportwinkel “De Liefde” bij het volgschip in de kom van Workum aankom. Het lijkt op dit moment dat er gezeild kan worden. Arnold en Harold gaan met de rubberboot het IJsselmeer op om de situatie te verkennen. Bij hun terugkomst wordt er van tuig gewisseld. Dan gaan we met het volgschip en de Zeldenrust het Ijsselmeer op. De B klasse is op dat moment aan het zeilen. Ze hebben het moeilijk, dat is duidelijk te zien. Inmiddels weten we dat de klasse A klein niet gaat starten. Enige tijd later horen we dat ook de klasse A groot niet gaat starten in verband met de harde wind, maar vooral met de golfslag. Op een dergelijke zeegang zijn de skûtsjes niet gebouwd en dus een terechte beslissing. Jammer, maar maandag beter hopen we. Tot maandag.
Jan Eekma


Laat een reactie achter

We zij klaar voor de IFKS 2017