Sloten, 23 augustus 2017

  • 0
Sloten 2017

Sloten, 23 augustus 2017

Sloten, 23 augustus 2017

Onderweg van Heeg naar Sloten zag ik vanochtend de C-klasse al zeilen. Er stond wind en de verwachting was dat er in de loop van de dag wat meer wind zou komen. En dat zou dan weer betekenen dat alle klassen op tijd zouden kunnen starten. En dat bleek te kloppen. Bij de start van de klasse A groot stond er een lekkere bries.

De Zeldenrust startte deze keer wat meer in de buurt van het startschip en kwam redelijk goed weg. Er lag opnieuw een op en neer baan, waarbij beneden een keuze moest worden gemaakt tussen een stuurboord of bakboordronding van een van de twee beneden boeien. Aangekomen bij de boven boei lag de Zeldenrust op een 5e plek. Niet gek. Daarna ging het mis in het voordewindse rak. Waarschijnlijk noodgedwongen werd beneden de bakboordboei gerond en ging de slag richting Sloten. De stuurboordronding bleek veel uit te pakken. Op een bepaald moment werd de hoge boei als 12e gerond. Bovendien kreeg de Zeldenrust een straf wegens een bakboord/stuurboord kwestie. Dus in het voordewindse rak moest een strafrondje worden gemaakt. Hierdoor werd de beneden boei als laatste gerond. Mede doordat ook Sietse Broersma en Floriaan Zwart tegen een straf aanliepen kwam Arnold met de Zeldenrust terug naar een 14e plaats. Die plaats wisten ze vast te houden en de afstand met de Út en Thús werd zelfs wat groter. Uiteindelijk moesten ze Sietse Broersma voor laten gaan en eindigde de Zeldenrust als 15e en dus een na laatst. Een teleurstelling. Maar onze snelle rekenaar Jelmer Veenema wist ons toch weer op te beuren. Arnold en zijn mannen en vrouw staan nog steeds 5e in het algemeen klassement. Bovendien liggen de skûtsjes qua punten nog zo dicht bij elkaar, dat in principe nog velen kampioen kunnen worden of kunnen degraderen. Het wordt dus nog spannend de komende dagen.

Morgen naar Echtenerbrug.

Jan Eekma


Laat een reactie achter

We zij klaar voor de IFKS 2017