Echtenerbrug, 24 augustus 2017

  • 0
IMG_5062

Echtenerbrug, 24 augustus 2017

 

De dag begint mooi. Zonnetje, wind en de windverwachting voor de komende dag is prima. Drie tot vier Beaufort. Kan het beter? Hier hebben we, wat de wind betreft, de afgelopen dagen op gewacht. Dit moet toch een mooie dag worden voor de Zeldenrust.

Hoe dichter de starttijd nadert hoe mooier het wordt.

Halfdrie. De start is precies op tijd. En de start van de Zeldenrust is best goed. In de buurt van de pin en weg met die hap. Maar ja, hoog weg betekent vaak ook op enig moment bakboord schepen tegenkomen. En wat konden ze hoog aan de wind zeilen. In vergelijking met de andere schepen scheelde het soms enkele graden.

Ik zat op het eiland in het Tjeukemeer. In de buurt van het strand. De eerste boei bleek rechts van het eiland te liggen. Dus ik moest rennen om te zien wat daar gebeurde. Ik was eigenlijk te laat om het goed te kunnen zien. Arnold vertelde mij later dat zij daar net een metertje te kort kwamen en dus moesten wijken. Daardoor sloten ze als elfde aan. Gedurende de gehele wedstrijd lagen ze zo rond de elfde plaats. Op zich prima om zich te kunnen handhaven in de klasse A groot. Maar een wedstrijdzeiler wil altijd net iets meer. In het een na laatste aan de windse rak werd geprobeerd om nog een plaatsje op te schuiven. Dat ging dus fout. Achteraan sluiten. Uiteindelijk als laatste gefinisht. Jammer. Morgen en overmorgen beter!!

 

Jan Eekma

IMG_5062 IMG_5063


Laat een reactie achter

We zij klaar voor de IFKS 2017